Ukiyo Interiors | K2LD Architects

Ukiyo, Prahan, draws inspiration from the Japanese artform Ukiyo–e that consists of woodblock prints, paintings and the concept of the ‘Floating World’. The interiors of the individual apartments embody the artform though the use of the defining line that enhances the fine details of the interiors.

Designed to celebrate the daily life of the residents, Ukiyo connects the unique characteristics of Prahan with each apartment. The sweeping views from the bay to the city allows the internal experience to transition seamlessly from soft, quiet mornings to vibrant and energetic nights. Moving and shifting with the architecture, each apartment is individual in layout and view, creating a unique experience for each resident. The contrasting materials are unified by the presence of the defining line. Vertical fluted timbers and glass meet strong black lines to frame pattern, texture and light. Conceptually rich, Ukiyo is a seamless interpretation of lifestyle, functionality and adaptability.

Wisteria | Carter Williamson Architects

Wisteria is a dramatic timber expression of minimalism, simplicity, and purity. A contemporary addition to a fully restored Federation bungalow in Sydney’s inner west, its bright new volume soaks up the sunshine and fosters a deep connection with the outdoors.

A light, airy pavilion is rhythmically expressed in Victorian ash. Within, a double-height void opens up the living space to sunlight and air, deepening the links between each level. A fireplace divides the open-plan living, kitchen, and dining spaces, which flow serenely onto the east-facing deck covered by a wisteria-clad pergola that frames the garden view. This carefully organised plan maintains a bright, lofty spatial quality that offers endless potential for informal interaction within defined spaces.

Rhythmic brickwork, polished concrete, timber framing, and eye-catching moments expressed in steel and marble represent a palette of material and visual simplicity; a clean, sophisticated interior that feels warm, bright, and calm.

WMK Sydney Studio | WMK Architecture

The transformation of the space has played a pivotal role in redefining and elevating the overall look and feel of the buildings ground floor plane.

Visitors consistently express a genuine “wow” factor upon entering the space, remarking on the uplifting yet relaxing energy it exudes. This distinctive atmosphere, not typically congruent with traditional workspaces, resonates more with a welcoming hospitality venue. The deliberate design and meticulous planning that define the space showcase WMK’s commitment to deliver a unique built experience.

Passersby have been so captivated by the inviting aura that some have even stopped to enquire if it’s a WeWork area. This speaks volumes about the space’s unique charm, making it stand out as an inviting and refreshing departure from conventional office environments. Carefully curated design elements not only foster productivity but also create an environment where work seamlessly intertwines with a sense of comfort and hospitality.

Yellamundie at Liverpool Civic Place | fjcstudio

The public library has never been more important than today as the most inclusive and democratic of buildings. In Liverpool, the existing library, though highly valued, evolved from a public carpark, obscured from view.

Following a fire, Council saw an opportunity to revitalise its main street’s southern end. Combined with council facilities and civic square, a unique 21st–century library, Yellamundie, emerged, inspired by the graceful curve of the Georges River, known as Tuggerah before European arrival.

Yellamundie’s curvilinear design reflects the river’s flow, creating diverse, inviting spaces. Positioned at Macquarie Street’s tree–lined end, it fosters a welcoming, pedestrian–friendly environment with shaded gathering spaces. Circular glazed surfaces draw in natural light, framing city views. Multilevel zoning accommodates vibrant activities and quiet study areas. Children and youth spaces atop symbolise protection and support.

The multi–level design harmonises with Georges River’s lush landscapes, the Cumberland Plane’s suede–like hues, and bursts of native flora.

UQ Brisbane City | BVN

In 2019, The University of Queensland (UQ) purchased the state heritage listed building, 308 Queen Street and its 2008 tower extension. The scheme establishes a distinctive, state-of-the art learning environment through the through the conversion of the historic bank and modern commercial tower, providing new settings for postgraduate students within the Architecture and Business Schools, alongside a hub for UQ alumni.
Three key space types were identified: Teaching Suites, Creative Suites, and a series of unique Engagement Spaces. Collectively they provide both informal and formal teaching and learning environments at varying scales, from individual to group and large format.

11 Logan Road | KIRK

11 Logan Road is a benchmark project for the adaptive reuse of existing Heritage buildings in Brisbane. The project includes mixed use development of an existing character commercial building, including retail, hospitality, and office spaces.

The buildings are of historic significance, occupying the site in some form since the late 1800’s.

This initial phase of site development represented a significant investment in restoring the existing character buildings back to their best version, with a broader view to reinvigorating the commercial / retail offer of this unique precinct.

The project evokes connection to our past and so deepens our understanding of our place in the present. By stripping back and exposing the existing fabric the building now has a distinct legibility, presented as obvious layers of old through to new. Old is not discarded but rediscovered and celebrated as part of a continuing evolution of the place.

Aidan’s Place | Blight Rayner Architecture

Aidan’s Place is a transformation of a previously dour and unwelcoming undercroft of an existing school building into what has become the fulcrum of social life on the St Aidan’s campus. It has been achieved by a combination of careful reduction and insertion of elements that enable multiple types of social interaction. In particular, the accentuation of the three dimensionality of the existing waffle ceiling and the extension of it in a series of abstract elements including skylights has dramatised and animated what had before been oppressive. The spaces are all naturally ventilated and openable, facilitating connectivity to the public street and into the campus, and welcoming wider community engagement.

Australian Retirement Trust Workplace | Cox Architecture

ARTs workplace reflects who they are and what they stand for. It showcases their commitment to their members, their people, and their connected communities.
With a focus on value, ARTs workplace transforms an existing building into a dynamic new home with sustainability at its core.
Nestled in the centre of each floorplate, wheelchair accessible platforms facilitating flexible workshop settings and touchdown, these HUBs are the Heart that Unites the Business.
Anchored by an auditorium and located in the centre of the workplace stack, the central HUB is a landscaped community space. The space blurs the boundaries of inside and out in its subtropical environment. Naturally ventilated through automated louvres, brick flooring and landscaped seating flanking a series of carefully programmed spaces, the central hub emerges as a parkscape in the sky.

Benevolent Living Interiors | Deicke Richards

Our renewal of a seniors’ community in Rockhampton aims to enhance each resident’s experience of connection, expression, and wellbeing. Benevolent Living is an arts–themed, integrated residential care development offering elders the opportunity to age in place.

The new aged care building provides an alternative to traditional models of aged care bedrooms, offering light filled dining and living areas, self–serve kitchens, and suites which provide sufficient space for couples to live together as they age in a fully supported care environment.

Our interior spaces support this model. Sophisticated and respectful to elders, the contemporary palette and natural materials reference the surrounding gardens, thereby creating a calming environment. The interiors draw inspiration from the verdant subtropical climate, offering a fresh and modern colour scheme that seamlessly brings the outdoors inside.

Hassell Studio Brisbane | Hassell

Hassell’s new Brisbane studio, located on Yuggera and Turrbal Country, is housed within the old Peter’s Ice Cream Factory at West Village, West End. Workspaces enable collaboration, visibility, and flexibility, support agile working, and give staff greater autonomy as they choose their daily setting depending on their needs.

Abundant natural light and lush subtropical planting provide visual relief and calm to support staff wellbeing. Rough edges and historical graffiti have been preserved and softened with natural, sustainable finishes like cork and terracotta. The studio’s adaptability supports after dark client events and community gatherings.

This form is now closed.