All Hallows’ School, The Potter Building Adaptive Re-Use Project | Fulton Trotter Architects

The Potter Building is the adaptive reuse of an existing 4 storey building in the centre of the State Heritage listed campus of All Hallows’ on the fringe of the Brisbane CBD. Originally housing only one storey of library, the entire building has been dedicated to library and related functions, the addition of a fifth floor, and the lateral extension of the existing floors. All new floor area is constructed using a cross laminated timber (CLT) floor structure, on a steel frame. Voids and stairs have been inserted into the building to create fluid interconnecting volumes, weaving the building into a cohesive whole. This facility has provided the school with a sophisticated solution to numerous spatial and circulation issues, and a dynamic learning environment for an evolving curriculum.

This form is now closed.