Wilam Ngarrang Retrofit | Kennedy Nolan with Finding Infinity

Wilam Ngarrang is a minimal–intervention retrofit of a 1970s apartment block in Fitzroy, it is Australia’s first plus energy retrofit of an apartment block. The purpose of transforming this building was to create an example for the city. A financially replicable model of low environmental impact retrofit concentrating on improving thermal performance, extending the life–span of the building and increasing amenity for tenants. Importantly, there is also an emphasis on creating a sense of domestic comfort, on making places for people which are warm, welcoming and beautiful, in their own modest way. The design of the project was a partnership between Kennedy Nolan and Finding Infinity, regular collaborators on a diverse range of projects.

Up There | Kennedy Nolan

As part of a major refresh of the Up There brand, Kennedy Nolan was asked to design a new flagship store on Flinders Lane. The brief called for the theatrical, cinematic, abstract, curated, expansive and memorable. . Each element of the store has been considered through a rich and enjoyable collaboration with a design–literate Client: from the shimmering surfaces of flat and galvanised steel and the elevated experience of the fitting rooms with their secret salon, to the roughcast texture of the ‘concession’ shells

Australia Place Lobby Refurbishment | COX Architecture

Australia Place is a highly considered lobby experience that celebrates art, light and texture. At the heart of the project is a previously concealed existing stained-glass window now braced by black quartzite to become a beacon set deep within the lobby. The white Carrara marble that wraps lining the walls opposite, create a texture symbolic of a curtain, creating a secondary back drop for the lobby.

A focus was placed on providing low level mood lighting to the voluminous lobby space to create a sense of intimacy, comfort and privacy. The lobby is delineated with bespoke joinery and key furniture selected to provide an array of user experiences. The feature ceiling pendant lights anchor the lounge space centred within the lobby whilst the loose furniture and fixed high bench joinery adjacent to the glass curtain wall offers café patrons another experience and welcoming transition into a revitalised lobby experience.

Olive Tree House | Bastian Architecture

Olive Tree House has an internal material palette which shies away from the trend of all white interiors and take cues from the exterior; warm plywood linings counter cool concrete floors and offset colourful joinery and doors. The house feels like a home to live in, it has been designed for scuff marks and weathering, it is not precious. Every corner has been taken advantage of; built-in furniture allow for smaller rooms and more storage, a hallway to the guest toilet has a second function of doubling the size of the laundry.

Wet areas are warm and textured to create sense of intimacy and a separate experience to the rest of the house. While the house is compact it makes every square meter work hard .

This form is now closed.